Caravanbanden

Veilig en verantwoord op vakantie.

Caravanbanden, camperbanden en Aanhanger banden

Een caravanband is aan een andere slijtage onderhevig dan een autoband. Vaak worden de banden vervangen omdat ze droogtescheuren vertonen en/of vlakke kanten hebben. Ze worden worden meestal niet vervangen omdat ze te weinig profieldiepte hebben. BOVAG, RAI en ANWB adviseren dan ook om bij de leeftijd van 7 jaar de banden te vervangen. Op de zijkant van de band staat in welk jaar de band geproduceerd is. Zie foto. De eerste twee cijfers staan voor welke week. De laatste twee staan voor het jaar.

De banden worden gedurende de stalling maar op één punt belast en de bandenspanning loopt af. Deze twee factoren zijn slecht voor een band. Verhoog uw bandenspanning met 0,5 bar tijdens de stalling dit vermindert vlakke kanten op de band. Ook tijdens een rit bij extreem remmen of dat u plotseling moet uitwijken krijgen uw banden het zwaar ter verduren.

Let bij de aanschaf van banden altijd op het draagvermogen van de band. Dit geeft aan hoeveel kilo de band kan dragen. Kijk in de papieren van de caravan voor het maximaal toelaatbare gewicht. Dat is het gewicht van de caravan plus laadvermogen. Het is van belang dat u hier niet veel van afwijkt. Te laag draagvermogen is af te raden. Een veel te hoog draagvermogen is ook niet goed. Hierdoor kan de caravan gaan stuiteren. De kans dat er schade optreedt aan opbouw, onderstel en inrichting is groot. Banden van caravan en aanhangers zijn onderhevig aan grote belastingen. Vaak ook nog eens gecombineerd met een te lage bandenspanning.

Voor u op vakantie gaat bent u van harte welkom om gratis en vrijblijvend uw banden te laten controleren. Dit geldt ook voor degene met een camper.

Caravanbanden, camperbanden en aanhangwagenbanden bij Van Zelst en Zoon

  • Prijzen zijn inclusief montage, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
  • 12 maanden fabrieksgarantie
  • Vrijwel alle soorten, merken en maten leverbaar
  • Voor informatie of actuele prijzen kunt u bellen 071 40 142 99 of mailen via ons formulier