Autobanden

Banden kopen?

Uw bandenspecialist voor het beste advies

Autobanden

Voor elk budget een band. Prijzen zijn inclusief monteren, balanceren, ventiel, verwijderingsbijdrage en btw.

Banden zijn een van de belangrijkste onderdelen van een auto. Vooral bij natte weersomstandigheden. Dit wordt vaak onderschat. Het profiel van een band heeft diverse functies. De profieldiepte heeft een hele belangrijke taak. Die moet zorgen voor de waterafvoer. Hoe dieper het profiel hoe meer en sneller water af gevoerd kan worden. De profieldiepte van een band is ongeveer 8 mm. Onder de 3 mm is de waterafvoer van een band nihil geworden. Hierdoor is de kans groot dat uw auto eerder gaat glijden bv. in een bocht. Vervang daarom op tijd uw banden ! Dit is voor uw eigen veiligheid en van uw medeweggebruikers. Controleer regelmatig de bandenspanning hierdoor ontstaat een lager benzineverbruik en gaan de banden langer mee.

Er zijn zoveel verschillende soorten, merken en typen banden. Het is niet makkelijk om een goede keus te maken. Wij helpen u om de juiste keus te maken. Op basis van wat u verwacht van een band kunnen wij u een vrijblijvend een advies geven. Vrijwel alle soorten, merken en maten zijn leverbaar.  Zomerbanden, winterbanden, vierseizoenenbanden, autobanden, bedrijfswagenbanden. U kunt ook terecht voor caravanbanden, camperbanden en aanhangwagenbanden.

Uw autobanden regelmatig contoleren.

U kunt zelf uw autobanden op een aantal punten controleren.

  • Bandenspanning. Ook de reserveband
  • Profieldiepte
  • Beschadigingen
  • Het ventieldopje

Als u op vakantie gaat is het advies de spanning met 0,3 bar te verhogen. Beschadigingen zijn bv. bult aan de zijkant van de band. Scheuren tot op de bewapening. Als het ventieldopje ontbreekt komt er vuil en water in het ventiel. Hierdoor kan gebeuren dat het ventiel gaat lekken of dat de band moeilijk op te pompen is.

Vindt u dit lastig om te doen dan kunnen wij dit gratis voor u doen. U kunt gewoon langskomen op elke werkdag zonder afspraak.

Autobanden bij Van Zelst en Zoon

  • Prijzen zijn inclusief montage, balanceren, verwijderingsbijdrage en btw
  • 12 maanden fabrieksgarantie
  • Vrijwel alle soorten, merken en maten leverbaar
  • Voor informatie en actuele prijzen kunt u bellen 071 40 142 99 of mailen via ons formulier